neděle 26. ledna 2014

Pohodový koutek terapeutky Wendy

Obezita

V čínské medicíně se díváme na obezitu jako na nadbytek vlhka v organizmu. Podle konstituce člověka může být v těle vlhké horko nebo vlhký chlad. Na tomto základě se pak přistupuje k léčbě a harmonizaci těla.
A tak k vysoušení vlhka můžeme použít několik metod:

1)      Pomocí určitých potravin se vysušuje vlhko. Tyto potraviny do sebe vstřebávají vodu z tělesných tkání a mohu tím i zastavovat průjem.
2)      Další metoda je podpora močení, aniž by se přetěžovaly ledviny. Dojde k úbytku vlhkostí a tím i váhy.
3)      Ochlazujeme tělo potravinami, které zároveň detoxikují, pomáhají odstranit vlhké horko, které mimo jiné je i důvodem různých zánětů a ekzémů.
4)      Nejčastější v mé praxi je pak vlhko spojené s chladem. Zde se podávají potraviny, které zahřívají a podporují ledviny. Odvádí vlhko z těla pomocí moče, nebo potu.

Jak tedy vypadá práce s obezitou u terapeutky čínské medicíny?

Je velmi důležité u každého člověka pomocí diagnostiky určit jeho konstituci a pak se teprve může zvolit i správné stravování.
První konzultace obsahuje i diagnostiku jazyka a pulzu. Důležitý je váš životní a styl, kdy se přihlíží na to, jakou máte práci, jaké jsou vaše finanční možnosti, jak jste se doposud stravovali apod.
Redukční program trvá 21 dní a je podpořen ušní akupunkturou. Během tří týdnů se setkáme celkem 4x. Naučíte se pár jednoduchých cviků na podporů trávení a zrychlení lymfy.
Tento program je možno podpořit lymfatickými masážemi, které pomáhají detoxikaci organizmu.
   
Tento redukční program vám pomůže detoxikovat tělo, snížit váhu, zjistí se, jaká jste konstituce a tím i jaký druh stravování vám vyhovuje. Naučíte se lépe poznat své tělo a připravíte své tělo a svou mysl na jaro. Lymfatické masáže podpoří a zrychlí celý tento proces.

Těším se na vás Wendy

Příští téma: Lymfatické masáže


Žádné komentáře:

Okomentovat